Κλεοπάτρα: Την παρουσιάζουν ως κεντρο-αφρικανή! Ενώ οι Έλληνες σιωπούν, οι Αιγύπτιοι μαζεύουν υπογραφές υπέρ της Ελληνίδας!


19/4/2023

Το Netflix θέλει την Κλεοπάτρα κεντρο-αφρικανή και όχι Ελληνίδα και φιμώνει τους Αιγύπτιους που μαζεύουν υπογραφές υπέρ της ελληνικής καταγωγής της Κλεοπάτρας! Πώς αντιδρούν οι Έλληνες;  Σφυρίζουν αδιάφορα! 

Η πλατφόρμα change. org όπου άρχισε -σημειωτέον, από Αιγυπτίους και όχι Έλληνες- καμπάνια συλλογής υπογραφών κατά της προβολής στο Netflix του δραματοποιημένου “ντοκιμαντέρ” για την Κλεοπάτρα, επειδή αυτή παρουσιάζεται ως κεντροαφρικανή και όχι ως Ελληνίδα, έκρινε το κείμενο ως ρατσιστικό και έπαυσε τη συλλογή υπογραφών. Αυτές είχαν φτάσει μέσα σε δύο 24ωρα τις 85.171! Μάλιστα η καμπάνια συγκέντρωσε αμέσως πάνω από 25.000 σχόλια τα οποία ήταν όλα αρνητικά για την “ιστορικότητα” της σειράς.  Εικάζεται ότι άσκησε πιέσεις για την ακύρωση της συλλογής υπογραφών το Netflix επικαλούμενο ότι η καμπάνια ήταν ρατσιστική. Σήμερα η καμπάνια ξανάρχισε αλλά μάλλον διακόπηκε εκ νέου.

Μετά την ακύρωση της καμπάνιας, δημιουργήθηκαν άλλες καμπάνιες, όμως κι αυτές άρχισαν να ακυρώνονται από την πλατφόρμα η μία μετά την άλλη. Αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μερικές, αλλά διασπάσθηκε η αρχική κίνηση για το σοβαρό ζήτημα, δηλαδή για το κατά πόσον μπορούν να προβάλλονται ως ντοκιμαντέρ ταινίες χωρίς να στηρίζονται σε ιστορικά ντοκουμέντα και να διαστρεβλώνουν την ιστορία. Επιπροσθέτως, πέραν της ανιστόρητης σειράς “ντοκιμαντέρ”, τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα και ως προς την αντικειμενικότητα της πλατφόρμας συλλογής υπογραφών και διαμαρτυρίας.

Οι δύο Αιγύπτιοι που έγραψαν το κείμενο της πρώτης καμπάνιας ζητούν τώρα υπογραφές για να αναρτηθεί αυτή εκ νέου χαρακτηρίζοντας τη λογοκρισία που ασκήθηκε, αναιτιολόγητη και φασιστική. Υπενθυμίζεται ότι το Νetflix θα προβάλει στις 19 Μαΐου ένα “ντοκιμαντέρ” ιδιαίτερα αμφισβητήσιμης ιστορικότητας, όπου παρουσιάζεται η Κλεοπάτρα μαύρη και τα παιδιά της από τον Αντώνιο και τον Καίσαρα επίσης μαύρα, γεγονός που ακυρώνει την ελληνικότητα των Πτολεμαίων αλλά και την ιστορία των Αιγυπτίων.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου