Ο Ζελένσκι ζητά από την αμφιλεγόμενη αποκρυφιστική καλλιτέχνιδα Μαρίνα Αμπράμοβιτς να γίνει πρεσβευτής της Ουκρανίας

Η απόκρυφη τέχνη της Marina Abramović: Κάθεται σε ένα σωρό ματωμένα κόκαλα και κρατά ένα ματωμένο κρανίο κατσίκας. (φωτογραφίες X/Twitter)

26/9/2023

Η Marina Abramović, 76, έγραψε μηνύματα σε μέγεθος αφίσας με αίμα γουρουνιού, χάραξε πεντάγραμμα στο στομάχι της με ξυράφια, έβαλε κέρατα διαβόλου στο κεφάλι της και διοργάνωσε δείπνα σχεδιασμένα να μιμούνται ρεαλιστικά τον κανιβαλισμό.  

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε από την αμφιλεγόμενη καλλιτέχνη περφόρμανς Marina Abramović, της οποίας το δημόσιο έργο έχει εκθέσει πολλά χαρακτηριστικά του σατανισμού για δεκαετίες, να εκπροσωπήσει την Ουκρανία ως πρέσβειρα.

Η Αμπράμοβιτς έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα της ως καλλιτέχνης και προβοκάτορας, ενσωματώνοντας συχνά γυμνό, βία και σατανικά σύμβολα στις πολύ δημόσιες ζωντανές εκθέσεις τέχνης της.  

Πολλές από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της 76χρονης Αμπράμοβιτς δεν είναι κατάλληλες για να παρουσιαστούν σε αυτό το άρθρο.

«Με προσκάλεσε ο Ζελένσκι να γίνω πρεσβευτής της Ουκρανίας για να βοηθήσω τα παιδιά που έχουν πληγεί από την ανοικοδόμηση σχολείων κ.λπ.», είπε η Αμπράμοβιτς σε συνέντευξή της στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Σαγκάη σε ένα άρθρο που έχει διαγραφεί έκτοτε, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Απόσπασμα άρθρου από uncutnews.ch

Η περφόρμανς της Αμπράμοβιτς: Χάραξε με ξυράφι ένα πεντάγραμμο στο στομάχι της. (Στιγμιότυπο: «The Artist Is Present», ντοκιμαντέρ HBO)
Βία, μίσος, σεξ και αίμα, είναι αυτά που κυριαρχούν στην εποχή μας, σε παγκόσμια βάση. Αυτά εκπροσωπεί και η ανωτέρω "καλλιτέχνιδα", την οποία ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι θέλει ως πρέσβειρα της χώρας του. 

Να φανταστούμε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Μητσοτάκης δεν θα έχει αντίρρηση με τις αποφάσεις του Ζελένσκι, γιατί θέλει να είναι με την "σωστή πλευρά της ιστορίας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου