Έριχναν γυαλιά στους δρόμους για να ξεσχίζονται τα γυμνά πόδια των Ελλήνων της Μ. Ασίας…

 

 20/2/2024

Με τους Τούρκους συμπράττουν και Εβραίοι οι οποίοι απελάμβανον πάσης προστασίας και υποστηρίξεως εκ μέρους της Ελληνικής Διοικήσεων.

Αυτοί οι οποίοι υπεστηρίζοντο από τον άθλιον Στεργιάδην και είχαν τόσα προνόμια, αυτοί, λέγω, συμμαχούσαν σήμερα με τους Τούρκους εναντίον των Χριστιανών.

Καθισμένοι εις τα καφενεία, εχλεύαζον τους Χριστιανούς, τους κτυπούσαν, τους παρέδιδον εις τους σφαγείς. Και όταν διήρχοντο τα τάγματα των αιχμαλώτων, έρριχναν γυαλιά στους δρόμους δια να ξεσχίζωνται τα γυμνά των πόδια, και να υποφέρουν περισσότερον τα θύματα της Κεμαλικής θηριωδίας.
 
Όταν οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη, πολλοί Εβραίοι προσέφερον τις υπηρεσίες τους. Εις τα αστυνομικά τμήματα υπήρχαν προδόται Εβραίοι. Εις τον σταθμόν των διαβατηρίων αυτοί έκαμον τον έλεγχον. Εις την αποβάθραν της Πούντας, επίσης. Αυτοί υπέσχοντο εις τους Χριστιανούς ότι θα τους έσωζαν, δια να πάρουν χρήματα και να τους παραδώσουν ύστερα ευκολώτερα εις τους σφαγείς των.
 
Δεν υπήρξεν ευκαιρία που να μη την εξεμεταλλεύθησαν εις βάρος των Χριστιανών. Ειργάσθησαν σαν τα φίδια. Η Ελληνική Διοίκησις τους εζέσταινε, τους επροστάτευε, και αυτοί σήμερον έγιναν όργανα καταστροφής δια τους Έλληνας. Τουλάχιστον θα γίνουν αυτά μαθήματα εις τους Κυβερνήτας μας; Θα μάθουν να λαμβάνουν μέτρα αμύνης και προνοίας;
 
Εις την συνοικίαν Μπάς - Οτουράκ, από όπου διερχόμεθα οι Εβραίοι ειρωνεύονται με την γνώστην προφοράν των: Ζήτω Βενιζελός... ζήτω Κωνσταντίνος… Και ένας άλλος φωνάζει εις άπταιστον Ελληνικήν: «Εμπρός με τον στέφανον της δόξης προς την Αγιά Σοφιά!». Εν τω μεταξύ οι υποκόπανοι των στρατιωτών ανεβοκατεβαίνουν στα πλευρά των αιχμαλώτων, ενώ πολίται Εβραίοι και Τούρκοι χειροκροτούν.
[Ημερολόγιο Αντ. Β. Πισσάνου.] - Πηγή
________________________
[Η κληρονομιά μας…: https://www.youtube.com/watch?v=JfA0_2w2WqI]
100 χρόνια από την Γενοκτονία (https://ellinoistorin.gr/?p=3587) και τον Ξεριζωμό.
Ένα έγκλημα το οποίο σχεδόν κανένα «πολιτισμένο» κράτος δεν αναγνώρισε και κανένας «πολιτισμένος» λαός δεν μιλά. Όσο θα υπάρχουν αυτοί οι αρνητές γενοκτονιών και φιλοκεμαλικοί στην εξουσία, χρέος του απλού Έλληνα πολίτη είναι να αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό των Αλύτρωτων Πατρίδων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου