Ομάδα άγνωστων ανδρών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 20χρονο Έλληνα Φίλιππο μετά τον χορό αποφοίτησης της αδερφής του

 

27/6/2024

Χαροκαμένος πατέρας: «Ο Φίλιππος πάντα υπερασπιζόταν τους αδύναμους»

Ο Φίλιππος Τσάνης (20) ξυλοκοπήθηκε άγρια ​​και κλωτσήθηκε από άγνωστη ομάδα ανδρών μετά τον χορό της μικρής του αδερφής. Πέθανε από σοβαρά τραύματα στον εγκέφαλο. Η BILD δείχνει τη φωτογραφία με τη συγκατάθεση της οικογένειάς του.

 Bad Oeynhausen/Minden – Ο Φίλιππος Τσάνης (20) θέλησε να γιορτάσει με τη μικρή του αδερφή που πήρε το απολυτήριο. Αλλά η βραδιά του πάρτι τελείωσε φρικτά: μια ομάδα ανδρών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον νεαρό Έλληνα Φίλιππο που ζούσε στο Minden.

 Η οικογένεια του Φιλίππου φοβόταν και προσευχόταν για αυτόν για τρεις μέρες. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την άγρια ​​επίθεση. Τότε την Τρίτη τα τρομερά νέα: ο Φίλιππος κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός.  

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάτι τέτοιο συνέβη σε εμάς», λέει ο πατέρας του Philippo, Δημήτρης Τσάνης (51) στην BILD. «Πάντα αποκαλούσα με στοργή το αγόρι μου «βρωμιαρούλη». Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε».

 Θανατηφόρα επίθεση μετά τον χορό  

Ο Φίλιππος ήταν καλεσμένος στο χορό αποφοίτησης για την τάξη αποφοίτησης του Ratsgymnasium Minden ( NRW). Οι απόφοιτοι Λυκείου και οι οικογένειές τους γιόρτασαν αυτό το Σάββατο στο Kaiserpalais. Με τον καλύτερό του φίλο (19), που είναι συμμαθητής της αδερφής του, ο Φίλιππος πήγε στο παρακείμενο spa park γύρω στη 1:30 π.μ.

Μεγάλη η συμπάθεια αλλά και φρίκη μετά τη θανατηφόρα επίθεση με ξυλοδαρμό στον Φίλιππο  Φωτογραφία: Oliver Krato
Οι δυο τους μπορεί να ήθελαν να πάνε στο «Adiamo Dance Club», όπου συνεχίστηκε το πάρτι αποφοίτησης, ή να περπατήσουν προς το σπίτι. Ο άνδρας από το Minden και ο φίλος του τσακώθηκαν με μια ομάδα περίπου δέκα νεαρών ανδρών στο πάρκο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες κλώτσησαν και χτυπούσαν επανειλημμένα τους δύο φίλους. Ένας από τους κακοποιούς λέγεται ότι χτυπούσε με εμμονή τον Φίλιππο. Ο φίλος του τραυματίστηκε ελαφρά.
Μια γυναίκα τοποθετεί λουλούδια στον τόπο του εγκλήματος, στη μνήμη του νεαρού άνδρα από το Minden - Φωτογραφία: Oliver Krato
Πατέρας: «Δεν καταλαβαίνω αυτή τη βία»  

Η οικογένεια του Φίλιππου είναι άναυδη από αυτή την βία που έπρεπε να βιώσει ο γιος της. 

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι έχουν τη βία ως χόμπι. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι χτυπούν κάποιον μέχρι να τραυματιστεί τόσο άσχημα», λέει ο πατέρας του. 

Η οικογένεια άκουσε ότι η ομάδα των ανδρών ήταν ήδη εκεί πριν συναντήσουν τον Φίλιππο. «Στην συνέχεια πήγαν κοντά του, ο νεαρός είπε ότι δεν ήθελε καμία φασαρία- όμως αυτοί αμέσως τον χτύπησαν βάναυσα».  

Ο Φίλιππος ήταν ειρηνικός και εξυπηρετικός. «Πάντα υπερασπιζόταν τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό του και πάντα υπερασπιζόταν τους αδύναμους», λέει ο Δημήτρης Τσάνης.

 Ο Φίλιππος παρήγαγε τη δική του μουσική  

Ο νεαρός που ζούσε στο Minden είχε ακόμα τη ζωή του μπροστά του. Ο πατέρας του αναφέρει ότι μόλις είχε αποκτήσει το δικό του διαμέρισμα και ήθελε να αρχίσει να εκπαιδεύεται ως διευθυντής ξενοδοχείου. Παρήγαγε επίσης μουσική ο ίδιος. «Ήταν απλά ο καλύτερος γιος. Η ζωή του μόλις ξεκινούσε», είπε ο Τσάνης. «Η βία πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί – και κανένας πατέρας ή μητέρα δεν πρέπει να βιώσει κάτι τέτοιο».

Πηγή: bild.de

Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται. Αλλά, οι χαροκαμένοι γονείς πώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν μετά από την στυγερή δολοφονία του γιου τους; Πώς;

-Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τον γερμανικό τύπο, συνελήφθη ένας 18χρονος Σύρος μετανάστης για την άγρια δολοφονία του 20χρονου Φιλίππου. Πρόκειται για έναν σεσημασμένο μετανάστη, που είναι γνωστός στις γερμανικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και όχι μόνο. Ο δράστης, όπως λέγεται, ζει στην Γερμανία από το 2018 και διαμένει σε κέντρο προσφύγων. 

Σοκαριστική η φωτογραφία του δολοφονημένου 20χρονου Έλληνα στο νοσοκομείο - από newsit
Η μητέρα του Φίλιππου Τσάνη, σε εκπομπή του Alpha, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ότι το παλικάρι της το σκότωσαν επειδή φορούσε τον σταυρό.

Καμία λέξη δεν μπορεί να παρηγορήσει αυτήν την Ελληνίδα μάνα που μέσα στην φρίκη που ζει, αποφάσισε να χαρίσει ζωή, προσφέροντας τα όργανα του αγοριού της.

Και πώς να μείνει όρθια η λογική μας, όταν μια μάνα λέει:

"Όλα αυτά τα παιδιά φορούσαν σταυρό και ήταν Χριστιανοί. Πριν τον Φίλιππο έγιναν ξανά τέτοιες επιθέσεις, τρομοκρατικές τις λέμε εδώ στη Γερμανία. Πριν τον Φίλιππο είχαν σκοτώσει έναν 26χρονο, επίσης όπως και έναν αστυνομικό"... 

Όπως λέγεται στον γερμανικό τύπο, ο δράστης πρέπει να είχε σχέσεις με το ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου