Πρωθυπουργός Σκοπίων: «Ο Όρμπαν είναι ήρωας της "Μακεδονίας" του αξίζει ένα μετάλλιο!»

 

 24/7/2024

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χριστιάν Μίτσκοσκι, κάλεσε τον Ούγγρο ομόλογό του  Βίκτορ Όρμπαν να ανακηρυχθεί ήρωας και να λάβει μετάλλιο από τα Σκόπια.

Ο λόγος – η Ουγγαρία θα χορηγήσει στην RSM δάνειο 500 εκατομμυρίων ευρώ .

«Το δάνειο είναι από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Αυτή η ειδική οικονομική συνεργασία προέκυψε λόγω της προσωπικής μου φιλίας με τον Όρμπαν. Δεν ξέρω από πού θα πάρει τα χρήματα η Ουγγαρία. Η συμφωνία θα είναι μέρος ενός νόμου που θα εγκριθεί στην κυβερνητική συνεδρίαση και μετά στο κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσουμε εντολή στον Όρμπαν, να τον ανακηρύξουμε ήρωα, γιατί μας βοηθάει», είπε ο Μίτσκοσκι σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Θέμα”, στην τηλεόραση των Σκοπίων «Τέλμα».

«Εδώ είναι η φιλία που έχω προσωπικά και οι συζητήσεις που κάναμε στο παρελθόν, τόσο όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση όσο και τώρα. Ότι αν είμαστε κυβέρνηση, αν η κατάσταση είναι όπως την περιμένουμε, ότι θα χρειαστούμε στήριξη κ.λπ. Και πήραμε αυτή την υποστήριξη», δήλωσε ο Μίτσκοσκι.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επεσήμανε ότι οι ευρωπαίοι πρεσβευτές δεν πρέπει να θυμώνουν για τη φιλία του με τον Όρμπαν, γιατί αυτό είναι εσωτερικό θέμα.

Σημειώνεται ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πολιτικός πατέρας του Μίτσκοσκι, είναι φυγόδικος στην Ουγγαρία.

Ο Γκρούεφσκι κυβέρνησε την πΓΔΜ 10 χρόνια (2006-2016). Παραιτήθηκε μετά από χιλιάδες μαζικές διαμαρτυρίες και αποκαλύψεις μεγάλων μεγεθών διαφθοράς, απόλυτου ελέγχου του δικαστικού συστήματος και των μέσων ενημέρωσης. Στα τέλη του 2017 κατέφυγε στην Ουγγαρία. Η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν αρνείται να τον εκδώσει. Ο Γκρούεφσκι επέβαλε προσωπικά τον Χριστιάν Μίτσκοσκι ως αρχηγό του VMRO-DPMNE. Ο Μίτσκοσκι ποτέ δεν καταδίκασε την κατάχρηση εξουσίας και το μονοπρόσωπο καθεστώς του προκατόχου του. -Πηγή: ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχόλιο: Εμείς εδώ στην Ελλάδα γιορτάζουμε την πτώση της δικτατορίας και την άνοδο της δημοκρατίας την οποία τσαλακώνουν και καταπατούν οι πολιτικοί που υπέγραψαν και εκείνοι που σέβονται την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, μία συμφωνία που ο Μίτσκοσκι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και αποκαλεί προκλητικά και αλαζονικά την χώρα του "Μακεδονία". Πού να μην είχαμε και δημοκρατία, στην χώρα μας!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου