Νέα μελέτη: Το CO2 και το θερμότερο κλίμα δεν είναι προβληματικά, αλλά θετικά

Εικόνα: petrmalinak / freepik

11/7/2024

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα υψηλότερα επίπεδα CO2 στον αέρα και ένα γενικά θερμότερο κλίμα κάνουν περισσότερο καλό παρά βλάπτουν την ανθρωπότητα.

Μάλλον είναι οι ψυχρές περίοδοι -όπως η τελευταία «Μικρή Εποχή των Παγετώνων»- που έχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις, σύμφωνα με τους συγγραφείς. Σαφώς απορρίπτουν τις κλιματικές υστερίες.

Γενικά, οι φανατικοί του κλίματος λένε πάντα ότι το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι κακό και οδηγεί σε υπερθέρμανση. Εκτός από το γεγονός ότι η κλιματική επίδραση του ιχνοαερίου είναι ήδη οριακή, το CO2 οδηγεί επίσης σε ένα σημαντικό παγκόσμιο φαινόμενο πρασίνου. Εξήγησα επίσης λεπτομερώς στο βιβλίο μου «Το CO2 δεν είναι εχθρός μας» ότι το κυνήγι μαγισσών ενάντια στο υποτιθέμενο «κακό αέριο του θερμοκηπίου» δεν έχει καμία απολύτως βάση.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε μόλις φέτος από τον Andy May και τον Marcel Crok με τίτλο «Το διοξείδιο του άνθρακα και το κλίμα που αυξάνεται δεν είναι προβλήματα», οι συγγραφείς εξηγούν ότι η ανθρωπότητα πρέπει πραγματικά να είναι χαρούμενη που το κλίμα θερμαίνεται ξανά. Η «Μικρή Εποχή των Παγετώνων», που κράτησε τη γη στα χέρια της μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, προκάλεσε αποτυχίες των καλλιεργειών, λιμούς και πανδημίες.

Οι συντάκτες της μελέτης εξηγούν επίσης ότι η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) ισχυρίζεται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει οδηγήσει σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, ξηρασίες και πλημμύρες είναι ανοησίες με βάση πολλές μελέτες. Στην πραγματικότητα, ο καιρός θα βελτιωνόταν πραγματικά από αυτή την άποψη. Και αν σκεφτείτε ότι, ως αποτέλεσμα της ισχυρής παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού, πολύ περισσότεροι άνθρωποι ζουν τώρα σε περιοχές που προηγουμένως ήταν ακατοίκητες λόγω των επιπτώσεων του απρόβλεπτου καιρού (π.χ. πλημμυρικές περιοχές ποταμών), οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Παρά τις εξελίξεις αυτές, η γενική ζημιά δεν αυξάνεται.

Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι πρέπει να είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για τις τρέχουσες κλιματικές εξελίξεις. Ο θερμότερος καιρός σημαίνει επίσης ότι η γεωργία μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερη γη από πριν - και υπάρχουν λιγότερες ζημιές από τον παγετό, για παράδειγμα. Περισσότερο CO2, από την άλλη πλευρά, εξασφαλίζει μεγαλύτερες αποδόσεις συγκομιδής και υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των φυτών. Το Report24 έχει ήδη δημοσιεύσει περίπου 200 άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα στην κατηγορία «Κλίμα», τα οποία μπορεί να είναι εντυπωσιακά όταν διαβάζονται.

Μελέτες όπως αυτές του May και του Crok βοηθούν να εκπαιδεύσουμε και να αποδείξουμε ξανά και ξανά ότι η γενική κλιματική υστερία και η εκτόξευση CO2 δεν υποστηρίζονται από την πραγματικότητα. Αντί να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε τις κλιματικές εξελίξεις με δαπανηρά και άχρηστα, άσκοπα μέτρα, θα ήταν τελικά πιο λογικό να επενδύσουμε τα χρήματα σε γενικά προστατευτικά μέτρα (π.χ. αντιπλημμυρικά συστήματα, συστήματα άρδευσης για άνυδρες περιοχές, αντιδιαβρωτική προστασία κ.λπ.). Αλλά μάλλον δεν μπορείτε να βγάλετε τόσα πολλά χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου