Υπουργός Νικόλαος Μάρτης: Ποιοι είναι οι αναληθείς ισχυρισμοί των σλάβων που πλαστογραφούν την Ιστορία της Μακεδονίας μας

 
8/8/2024

Τι λένε για τoυς Μακεδόνες ο Ηρόδοτος και ο ιστορικός Πολύβιος

Η παραποίηση της Ιστορίας της Μακεδονίας συνίσταται στους ακόλουθους αναληθείς ισχυρισμούς, σύμφωνα με τον υπουργό Βορείου Ελλάδος (1974-1981):

-Ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες αλλά αποτελούν χωριστή εθνότητα.

-Ότι η γλώσσα τους δεν είναι η Ελληνική γλώσσα, αλλά το ομιλούμενο στην περιοχή Σκοπίων γλωσσικό ιδίωμα, δηλαδή ένα μίγμα βουλγαρικών, τουρκικών, ελληνικών, αλβανικών και σλαβικών λέξεων.

-Ότι η Μακεδονία εκτείνεται πολύ βορειότερα από τα όρια της ιστορικής Μακεδονίας. Με τον τρόπο αυτό εμφανίζεται να περιλαμβάνει καθαρά σλαβικές περιοχές που ποτέ δεν είχαν σχέση με τη Μακεδονία αλλά κατά την αρχαιότητα ήσαν τμήμα της Δαρδανίας. 

-Ότι όταν κατέβηκαν οι Σλάβοι στα Βαλκάνια και στη Μακεδονία (6ο-7ο αιώνα μ.Χ.) ενώθηκαν με τους "μη Έλληνες" αρχαίους Μακεδόνες και δημιούργησαν ένα νέο λαό τους Σλάβους Μακεδόνες.

-Ότι απόγονοι των Σλάβων-Μακεδόνων του Μεσαίωνα είναι οι σημερινοί "Μακεδόνες των Σκοπίων".

-Ότι στη Βουλγαρία - τη "Μακεδονία του Πιρίν" - και στην Ελλάδα, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, υπάρχουν κάτοικοι που ανήκουν στη "Μακεδονική εθνότητα" και ότι αποτελούν μειονότητες και καταπιέζονται και ότι τα δικαιώματά τους πρέπει να αναγνωρισθούν.

-Ότι καθετί που αναφέρεται ως "μακεδονικό" - ήθη και έθιμα, ιστορία, μνημεία, πολιτισμός κλπ - δεν είναι κατά συνέπεια ελληνικό, αλλά δημιούργημα των "Μακεδόνων" τύπου Σκοπίων. 

Και αναφέρει, μεταξύ πολλών σημαντικών ιστορικών στοιχείων,  ο Νικόλαος Μάρτης στο βιβλίο του "Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας" (Αθήνα 1983): 

Η ίδια η Μακεδονία όμως, με τη μεγάλη επί χιλιετίες ακτινοβολία της δεν επιτρέπει αλλοίωση της ιστορίας της. Το άκουσμα και μόνο των ονομάτων του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι σφράγισαν την ιστορία του κόσμου, ο ένας με τη σοφία του και ο άλλος με την ανδρεία του, την πολιτική και τη μεγαλοψυχία του, θα έπρεπε να τους έχει συνετίσει και αποτρέψει από μια προσπάθεια που δεν αντέχει σε στοιχειώδη κριτική. 

Η Μακεδονία ανέκαθεν ήταν και είναι το προωθημένο τμήμα και ο προμαχών της Ελλάδος. Χαρακτηριστικά ο ιστορικός Πολύβιος (205-122 π.Χ.) παραθέτει τον λόγο του πρέσβη των Ακαρνάνων Λυκίσκου προς τους Λακεδαιμονίους όπου εκτίθενται τα ευεργετήματα τα οποία απεκόμισε όλος ο Ελληνικός λαός από τους Μακεδόνες, λέγει δε συγκεκριμένα "Ποία και πόσο μεγάλη τιμή πρέπει να λάβουν οι Μακεδόνες που το περισσότερο διάστημα της ζωής τους δεν παύουν να αγωνίζονται εναντίον των βαρβάρων για την ασφάλεια των  Ελλήνων, γιατί ποιος αγνοεί ότι οι Έλληνες πάντοτε θα κινδύνευαν τα μέγιστα εάν δεν είχαν προπύργιο τους Μακεδόνες και τις φιλοδοξίες των βασιλέων τους;" (Πολύβιος, ιστορία ΙΧ 35,2) 

Οι Μακεδόνες σαν Έλληνες, είχαν την ίδια γλώσσα, κοινά ιερά των θεών και θυσίες και ήθη παρόμοια με όλους τους Έλληνες. (Ηροδότου, Ιστορία VIII 144,2).

Διαβάστε επίσης:

Νικόλαος Μάρτης: Οι νίκες των Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου συμμετείχαν μόνο Έλληνες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου