Όσα λέει ο Γάλλος βουλευτής ισχύουν άμεσα και απόλυτα και για εμάς.
Ανεμογεννήτριες: «Οι επιδοτήσεις χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της κινεζικής βιομηχανίας και των αμερικανικών συνταξιοδοτικών ταμείων». Το ξέσπασμα του βουλευτή Ερίκ Μισού.
Σε μια αξιοσημείωτη ομιλία, ο βουλευτής Éric Michoux εξέφρασε μια ασυμβίβαστη κριτική για την ανάπτυξη ανεμογεννητριών στη Γαλλία. Καταγγέλλοντας τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και ηθικές επιπτώσεις τους, προκαλώντας «ένα πραγματικό σκάνδαλο».
«Έχετε κάνει τη σύνδεση μεταξύ της απαλλαγής από τον άνθρακα και της επαναβιομηχανοποίησης; Η επαναβιομηχανοποίηση της Γαλλίας, φαντάζομαι, δεν αφορά την επαναβιομηχανοποίηση της Κίνας.» Σύμφωνα με τον ίδιο, αντί να υποστηρίζουν τη γαλλική βιομηχανία, τα αιολικά έργα ευνοούν ξένα συμφέροντα, ιδίως την Κίνα. Επισημαίνει την προέλευση των ανεμογεννητριών: «Δεχόμαστε εισβολή από κινεζικές ανεμογεννήτριες οι οποίες κατασκευάζονται με προϊόντα που συνήθως απαγορεύονται εντελώς...»
Πρακτικές που καταγγέλλονται ως αντιοικολογικές
Ο Μισού εστιάζει επίσης στην κατασκευή των λεπίδων, υπαινισσόμενος μια καταστροφική εκμετάλλευση: «Λεπίδες που παράγονται με δέντρα από τον Αμαζόνιο. Άλλωστε, δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε όταν φθαρούν, γι' αυτό τις θάβουμε».
Η τεχνική αστάθεια της αιολικής ενέργειας είναι ένα άλλο κεντρικό επιχείρημα της παρέμβασής του. Τονίζει τις δυσκολίες διαχείρισης που συνδέονται με την μεταβολή του ανέμου, το γεγονός ότι δεν υπάρχει άνεμος αποτελεί πρόβλημα, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και υπερβολικός: «Αυτές οι ανεμογεννήτριες μπορεί μερικές φορές να εκραγούν, να καούν, επειδή η ισχύς είναι άμεσα εκθετική προς την ταχύτητα της ανεμογεννήτριας».
Το οικολογικό ζήτημα δεν σταματά στα υλικά ή στις τεχνικές επιδόσεις. Ο αιρετός αξιωματούχος προειδοποιεί για τη ζημιά που προκαλείται στην άγρια ζωή: «Αυτά τα μηχανήματα εξοντώνουν επίσης τα πτηνά μας. Πρέπει να πούμε ότι κλείνουμε σήμερα αιολικά πάρκα επειδή εξοντώσαμε τα πτηνά».
Ένας κολοσσιαίος λογαριασμός για τους Γάλλους
Ο Μισού κατηγορεί τα έργα αιολικής ενέργειας ότι επιβαρύνουν σημαντικά τα δημόσια οικονομικά: «Απλώς η σύνδεση όλων αυτών των ανεμογεννητριών θα κοστίσει 130 δισεκατομμύρια. Ποιος θα πληρώσει; Οι Γάλλοι θα πληρώσουν αυτές τις επιδοτήσεις». Και για να καταγγείλει τον προορισμό αυτών των κεφαλαίων: «Αυτές οι επιδοτήσεις χρησιμοποιούνται αφενός για τη χρηματοδότηση της κινεζικής βιομηχανίας και αφετέρου για τη χρηματοδότηση των αμερικανικών συνταξιοδοτικών ταμείων».
Οι ανεμογεννήτριες δεν συμβάλλουν στην ενεργειακή κυριαρχία,
αλλά ενισχύουν την οικονομική εξάρτηση. «Διπλασιάσαμε την τιμή του ηλεκτρικού
ρεύματος που έρχεται. Οι κατασκευαστές μας δεν επενδύουν πλέον επειδή δεν
γνωρίζουν την τιμή.» Αντιθέτως, επισημαίνει ότι η πυρηνική ενέργεια «παράγει
πράσινη ενέργεια»... -Πηγή & Φωτογραφία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου