Τραγική πολιτεία κυνηγά έναν άστεγο: Θα αυτοκτονήσω, δεν μ΄ αφήνουν ούτε με τα ποντίκια να ζήσω...


24/1/2021

Σε απόγνωση ο άστεγος που τον τελευταίο χρόνο ζει μέσα σε ένα

παλιό ασθενοφόρο στην περιοχή Δειλινών στο Ηράκλειο. 

Την εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνει ο 33χρονος στην Κρήτη προσπαθούν οι κάτοικοι της περιοχής να την βελτιώσουν, προσφέροντας στον άτυχο άνδρα φαγητό, ρούχα και λίγα χρήματα, όπως περιέγραψε και ο ίδιος στην τηλεόραση Κρήτη TV. 

Το δράμα του όμως τις τελευταίες ημέρες κορυφώνεται, αφού η πολιτεία διά στόματος αστυνομίας τον διώχνει από το παλιό ασθενοφόρο. Ο δύστυχος ζει μέσα στην απόγνωση:

"Στεναχωρήθηκα. Να φύγω να πάω πού; Σκέφτομαι να δώσω ένα τέλος στον εαυτό μου... Από την ημέρα που ήρθε η αστυνομία, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια..."

Και μην φανταστεί κανείς ότι μέσα στο ασθενοφόρο ζει καλά ο άτυχος άνδρας:

"Μέσα στο ασθενοφόρο έχει ποντίκια και με έχουν δαγκώσει. Δεν είναι πρόβλημα τα ποντίκια. Το θέμα είναι να βρω ένα σπίτι. Μια "τρύπα", έστω. Μια "τρύπα" με ένα μπάνιο". 

Πόσο ανάλγητη είναι η πολιτεία; Ας εξασφαλίσει ένα μικρό κατάλυμα στον άστεγο, ας του δώσει μία δουλειά στον δήμο. Εξάλλου, είναι κοινό μυστικό σε όλη την χώρα ότι πολλοί τοπικοί άρχοντες βολεύουν τα δικά τους παιδιά σε διάφορες θέσεις. Ας βολέψουν και αυτόν τον άστεγο, ας δείξουν τον ανθρωπισμό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου