ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Πνίγουν δίδυμα στην κολυμβήθρα, πάση θυσία οι σλάβοι ζητούν την εξαφάνιση των Ελλήνων, σελίδα 12


Ντοκουμέντο από το έτος 1963 

Οι ρώσοι υπόσχονται πολλά χρήματα και προνόμια στους βούλγαρους!

Κοινός εχθρός ρώσων, βουλγάρων και τούρκων, οι Έλληνες!

Ζητούν να εξαφανίσουν τους Έλληνες, φτάνουν μέχρι του σημείου να πνίξουν δίδυμα στην κολυμβήθρα!

Το 1866 εκρήγνυται η Κρητική Επανάσταση. Ο Ιγνάτιεφ (ρώσος πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη) διά να πετύχει την εύνοια των τούρκων υπέρ των βουλγάρων, παροτρύνει τους τελευταίους να προσφερθώσι να πολεμήσωσι κατά των Ελλήνων στην Κρήτη. Πράγματι, το 1867 πολλές κοινότητες της Βορείου Βουλγαρίας υποβάλλουν εις τον σουλτάνο αίτησιν διά της οποίας:

Ζητούν όπλα ως πιστοί υπήκοοι της Α. Μεγαλειότητος, όπως μεταβώσι εις την Μεγαλόνησον και καταπολεμήσωσιν τον "κοινόν" εχθρόν βουλγάρων και τούρκων, τους Έλληνας. 

Και εζήτουν οι βούλγαροι όπλα κατά των Ελλήνων καθ΄ ην εποχήν ουδέποτε είχον λάβει όπλα διά την ανάκτησιν της ιδίας των ελευθερίας. 

Το 1869 λήγει η Επανάσταση της Κρήτης. Ο σουλτάνος πνέει μένεα εναντίον των Ελλήνων. Ο Ιγνάτιεφ κρίνει ότι είναι κατάλληλη στιγμή να ζητήσει την επέμβασή του εις το θρησκευτικό ζήτημα υπέρ των βουλγάρων. 

Ο σουλτάνος πράγματι διά να εκδικηθεί με οιονδήποτε μέσο τους Έλληνας και το Πατριαρχείον, δέχεται και υπογράφει τον Μάρτιο 1870 το συνταχθέν υπό του Ιγνάτιεφ Αυτοκρατορικόν Φιρμάνιον διά του οποίου ιδρύετο Ανεξάρτητη Βουλγαρική Εξαρχία. Αυτό το Φιρμάνι περιλαμβάνει τις περισσότερες ελληνικές πόλεις!

Εκτός αυτού, ο Ιγνάτιεφ πετυχαίνει να αποκτήσει νέα άδεια για την ίδρυση βουλγαρικών σχολείων παντού στην Μακεδονία. 

29 Αυγούστου ο Πατριαρχικός Ναός του Φαναρίου κήρυξε την Βουλγαρική Εξαρχία ως Σχισματικήν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτό το Φιρμάνι αναγνωρίζεται για πρώτη φορά από τον σουλτάνο βουλγαρική εθνότητα! 

Έχει ανοίξει πια ο δρόμος της πανσλαβιστικής προπαγάνδας που στόχο είχε, εκ μέρους των ρώσων, την απόκτηση επιρροής και τον καθορισμό των ορίων του υπό κατασκευήν βουλγαρικού κράτους. 

Η Ρωσία υποσχέθηκε σε όλους τους ανθρώπους της Εξαρχίας χρήματα, επιχορηγήσεις, και διαμεσολάβηση ώστε να απαλλαγούν από φόρους και να έχουν πλεονεκτήματα κατά την διανομή των γαιών. 

Ο σλαβισμός επείγεται να εκκαθαρίσει γρήγορα την κατάσταση από την Ελληνική επιρροή, διά τούτο εφαρμόζει πρωτοφανή αγριότητα. 

Για παράδειγμα: Το 1875 εις τον Λαχανά είχεν αποθάνει ο Έλλην παπάς και το χωριό έμεινε χωρίς παπά. Ένας Έλληνας κτηνοτρόφος που μιλούσε σλαβικά, κάλεσε από την Μπέροβα τον Έλληνα παπά Παπαγεωργίου για να βαφτίσει τα δίδυμα παιδιά του. 

Όταν όμως το έμαθε το Κομιτάτο, επετέθη κατά την διάρκειαν της βαπτίσεως, έσχισαν οι κομιτατζήδες τα άμφια του παπά και έπνιξαν τα δίδυμα εντός της κολυμβήθρας. 

Συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου