Έργο ζωγραφικής: Ο Χριστός πρόσφυγας στα συρματοπλέγματα! Με κυνηγούν οι ακροδεξιοί, λέει ο Γαβριήλ

20/9/2021

Ο εικαστικός και εκπαιδευτικός Γιώργος Γαβριήλ που παρουσιάζει τον Χριστό πρόσφυγα και με παντελόνι, κατηγορεί τους ακροδεξιούς: Θέλουν να χάσω την δουλειά μου!

Αλλά, όπως αναφέρει ο ίδιος, δέχθηκε την συμπαράσταση του κόσμου της Κύπρου, κι ενώ κινδύνευε να χάσει την δουλειά του, τελικά η προεδρία έκανε υπουργικό συμβούλιο και τον απάλλαξε από τις κατηγορίες. (Πηγή:tvxs.gr)

Κατά την γνώμη του, οι ακροδεξιές δυνάμεις της Κύπρου δεν ξέρουν τι λένε και τι υποστηρίζουν, αφού είναι εντελώς φυσιολογικό και προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα το έργο ζωγραφικής του, που παρουσιάζει τον Χριστό πρόσφυγα πίσω από συρματοπλέγματα στρατοπέδων συγκέντρωσης. 

Επίσης, κατά την γνώμη του Γ. Γαβριήλ, κακώς αποσύρθηκαν τα βιβλία που παρουσίαζαν ως μεγάλο ηγέτη τον Κεμάλ Ατατούρκ. Με τον διάλογο προχωράμε μπροστά, υποστηρίζει αυτός ο κύριος.

 Ας τα ισοπεδώσουμε λοιπόν όλα, χάριν του σύγχρονου πνεύματος! Να όμως που οι Τούρκοι και οι μουσουλμάνοι γενικότερα έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια το σύγχρονο πνεύμα, κι αν όχι εκεί, τότε στις κάννες των όπλων τους!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου