Χαράλαμπος Μούσκος: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πρώτος μαχητής της ΕΟΚΑ από τους Άγγλους


 11/12/2021

Για την Ελευθερία, η θυσία είναι η ύψιστη αρετή!

Ο Χαράλαμπος Μούσκος, γεννημένος στην Παναγιά Πάφου στις 10 του Μάη του 1932, δεν δίστασε να ορθώσει το ανάστημά του στον Χάρο, προκειμένου να βοηθήσει τον Ελληνισμό και την Κύπρο του να σωθούν. 

Μαζί με τους Μάρκο Δράκο, Ανδρέα Ζάκο, Χαρίλαο Μιχαήλ, και μην αντέχοντας πια την αγγλική αποικιοκρατία και δικτατορία, αποφασισμένοι να αποτινάξουν την σκλαβιά από τους γυρτούς τους ώμους, μπήκαν στον απελευθερωτικό αγώνα, μπήκαν στην ΕΟΚΑ. 

15 του Δεκέμβρη του 1955. Τα παλικάρια έστησαν ενέδρα σε αγγλικό αυτοκίνητο στην περιοχή Μερσινάκι στην επαρχία Λευκωσίας, σιμά στους αρχαίους Σόλους. 

Εκεί, έγινε μάχη. Σκληρή και φονική. Εκεί ήταν που ο Χαράλαμπος έγινε πανώριος! Σκοτώθηκε για την Ελευθερία του Ελληνισμού και της Κύπρου. 

Ο Χαράλαμπος  Μούσκος ήταν ο πρώτος μαχητής της ΕΟΚΑ που σκοτώθηκε από τους Άγγλους στον Ιερό Αγώνα για την Ανεξαρτησία και την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα. 

Και σήμερα η Κύπρος μας είναι  υπό κατοχή, και σήμερα ο Ελληνισμός έχει ανάγκη από ήρωες όπως ο Χαράλαμπος Μούσκος. Είθε να γίνει το Όραμα της Ελευθερίας και της Ένωσης πραγματικότητα, πριν να είναι πολύ αργά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου