Χριστός Ανέστη εκ Νεκρών, μέρος 3ο: Σταύρωσέ τον, φώναζε ο όχλος, στερημένος απόλυτα από Αγάπη και Δικαιοσύνη

Πόντιος Πιλάτος: "Νίπτω τα χείρας μου" 
22/4/2022

Από τότε μέχρι σήμερα, το πλήθος παραμένει όχλος με ασύνετη και γεμάτη παράλογα πάθη συμπεριφορά! Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν στην ζωή τους τα θεία διδάγματα της Αγάπης... 

Η καταδίκη του Ιησού σε θάνατο

Μέρος 3ο

Ο Πιλάτος συγκάλεσε τους αρχιερείς, τους άρχοντες των Ιουδαίων και τον λαό και τους είπε:

"Μου φέρατε εδώ αυτόν τον άνθρωπο, επειδή ξεσηκώνει τον λαό. Είδατε, τον ανέκρινα μπροστά σας και δεν τον βρήκα ένοχο για τίποτε απ΄ όσα τον κατηγορείτε. Ούτε όμως κι ο Ηρώδης, στον οποίο σας παρέπεμψα. Είναι φανερό ότι δεν έκανε τίποτε που ν΄ αξίζει την καταδίκη του σε θάνατο. Γι΄ αυτό λοιπόν, θα τον βασανίσω και θα τον απολύσω".

Αυτό το είπε γιατί ένα έθιμο τον υποχρέωνε τον Πιλάτο κατά την γιορτή να ελευθερώνει έναν φυλακισμένο για χάρη τους. Όλο μαζί όμως το πλήθος κραύγαζε και έλεγε: 

"Σκότωσέ τον και ελευθέρωσέ μας τον Βαραββά". 

Αυτόν τον είχαν ρίξει στην φυλακή για κάποια εξέγερση που είχε γίνει στην πόλη και για φόνο. Ο Πιλάτος, λοιπόν, επειδή ήθελε να ελευθερώσει τον Ιησού, τους μίλησε ξανά. Αυτοί όμως φώναζαν κι έλεγαν: 

"Σταύρωσέ τον, σταύρωσέ τον!"

Ο Πιλάτος τους είπε για τρίτη φορά:

"Τι κακό έκανε ο άνθρωπος; Δεν του βρήκα τίποτα που να επισύρει την θανατική καταδίκη. Θα τον βασανίσω, λοιπόν, και θα τον ελευθερώσω".

Εκείνοι όμως επέμεναν με δυνατές φωνές, ζητώντας να σταυρωθεί ο Ιησούς... (Κατά Λουκάν 22,71-23,14)

Δραματικά γεγονότα που έπρεπε να συμβούν; 

Σε κάθε περίπτωση, ο όχλος στερημένος απόλυτα από την αγάπη και την δικαιοσύνη, απαιτούσε την Σταύρωση Εκείνου που μόνο καλό και αγάπη είχε σπείρει στην κοινωνία τους. 

Ας ελπίσουμε, ο κόσμος των θνητών να κατανοήσει κάποτε την αξία της Θυσίας του Ιησού, ο Οποίος έσπειρε την Αγάπη στα χωράφια των ανθρώπινων ζωών. Ίσως λοιπόν, κάποτε, οι θνητοί να αναγεννηθούν μέσα από την Θεία Αγάπη και να γίνουν ικανοί για συνετές και "θείες" πράξεις. 

Μπορείτε να διαβάσετε το 1ο μέρος εδώ

Μπορείτε να διαβάσετε το 2ο μέρος εδώ

Μπορείτε να διαβάσετε το 4ο μέρος εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου