Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας: Από τις Πανελλήνιες... στον υγρό τάφο και από εκεί στους αιθέρες για πάντα

 

31/1/2023

Υπάρχουν αυτοί οι Έλληνες που όταν συνειδητοποιήσουν τον εαυτό τους στον κόσμο, ξέρουν αμέσως τι θέλουν και γιατί το θέλουν. Ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας ήξερε πως ήθελε να υπηρετήσει την πατρίδα, γιατί, εμπνεόμενος από τα υψηλά ιδανικά της, ζητούσε με ψυχή, μυαλό και σώμα, να ταχθεί στην υπεράσπισή της. 

Έτσι, όπως είπε ο χαροκαμένος πατέρας του στην κρατική τηλεόραση, ο 29χρονος Μάριος-Μιχαήλ δήλωσε πρώτη την Σχολή Ικάρων και πέθανε 29 χρονών.

Με κανένα άλλο επάγγελμα δεν θα πραγματοποιούσε το μεγάλο όνειρο υπεράσπισης της Ελλάδας. Μόνο η Πολεμική Αεροπορία τού προμήθευε τα αναγκαία φτερά! 

Αλλά τα φτερά κάηκαν, τόσο απότομα, τόσο άδικα! 

"Ήρθε το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Φεύγω γιατί το πρωί πετάω, μας είπε. Πέταξε και τέλος...". Η φωνή του πατέρα είναι ματωμένη. Πώς να δεχθεί τον θάνατο του παιδιού του, πώς; 

Το Φάντομ που βυθίστηκε στα ελληνικά ύδατα, μεταμορφώθηκε σε φέρετρο,  που πάνω του "ακούμπησαν" τα πιο τραγικά λόγια:

"Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών" - Η ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Όταν έβαζε ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας την στολή του, όταν καλημέριζε τους συναδέλφους του, όταν πάτησε το πόδι του στο Φάντομ, όταν κοίταξε με καθάριο βλέμμα τα ελληνικά ύδατα, καθώς ο Σμηναγός Τσιτλακίδης ύψωνε το αεροσκάφος, δεν ήξερε. Δεν ήξερε ότι παραμόνευε ο χάρος, ότι η μοίρα η βίαιη θα τον άρπαζε στο σάβανό της. 

Τίποτα δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τον χάρο. Ούτε τα νιάτα ούτε η λεβεντοσύνη του παλικαριού ούτε ο επερχόμενος αβάσταχτος και αφόρητος πόνος των γονιών στάθηκαν εμπόδιο ικανό να ανακόψει την άγρια επίθεση του δαίμονα θανάτου. 

Οι αγαπημένοι σου Μάριε-Μιχαήλ δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ, ούτε οι απανταχού Έλληνες, την υπεράσπιση των οποίων ήθελες να υπηρετήσεις από ψηλά, από τους ελληνικούς ουρανούς, που τόσο φθονούν οι εχθροί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου