Τούρκοι εθνικιστές τσάκισαν στο ξύλο τον πρόεδρο του Συλλόγου Πομάκων

31/1/2023

Ξεφεύγει η κατάσταση στη Θράκη: Τούρκοι εθνικιστές ξυλοκόπησαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πομάκων

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν πράττει όσα πρέπει για να υπερασπιστεί τους Πομάκους στην Θράκη μας, που είναι Έλληνες, η Τουρκία μέσω του προξενείου της υπερασπίζεται τον εαυτό της με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Έτσι, Τούρκοι εθνικιστές δρουν στην ευρύτερη περιοχή, και δεν αρκούνται μόνο σε προπαγανδιστικές συμπεριφορές, αλλά προχωρούν και σε ωμούς εκβιασμούς, μην διστάζοντας να ασκήσουν και σωματική βία στους Πομάκους.

Ο Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής της εφημερίδας Ζαγάρισα, Ιμάμ Αχμέτ, καταγγέλλει τα περιστατικά βίας στην Θράκη, από θρασύδειλους Τούρκους εθνικιστές και αποκαλύπτει ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τραμπούκους Τούρκους εθνικιστές στην πόλη της Ξάνθης όπου και διαμένει. 

«Πριν από 15-20 ημέρες έφαγα το ξύλο της αρκούδας. Γυρνούσα από το καφενείο και 50 μέτρα από το σπίτι μου μου την ''έπεσαν'' και μόνο ζωντανό με αφήσαν... Αυτά τα υπομένουμε κάθε φορά που υπάρχει έξαρση στην περιοχή. Κατά 99% πρόκειται για Τούρκους εθνικιστές», περιγράφει ο κ. Αχμέτ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όπως λέει, η 6χρονη εγγονή του είχε εντοπίσει μια σφαίρα ενώ έπαιζε στο μπαλκόνι του σπιτιού του, ενώ στο παρελθόν είχαν βάλει και φωτιά στο αυτοκίνητό του.

Αυτά τα περιστατικά αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα της εθνικιστικής έξαρσης στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, καθώς όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων δεν είναι λίγες οι φορές που η κατάσταση ξεφεύγει. «Ζούμε υπό εκβιασμούς και φοβέρα καθημερινά. Έχουν γίνει πολλά άλλα, όμως οι περισσότεροι φοβούνται να μιλήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιμάμ Αχμέτ. (Απόσπασμα άρθρου:newsbomb.gr, φωτογραφία:greeknewsondemand.com)

Φυσικά όλα αυτά γίνονται και υπό τις «ευλογίες» της Άγκυρας και την αξιοπερίεργη βουβή συμπεριφορά του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, που θυμάται να πει κάτι (όχι να πράξει), όταν κάποιος Τούρκος πολιτικός επισκεφτεί την Θράκη μας και γίνει προκλητικός μέσα στα εδάφη μας. Κατά τα άλλα, οι Πομάκοι ζουν το δικό τους καθημερινό δράμα εξαιτίας των Τούρκων, επειδή φωνάζουν ότι είναι Έλληνες.

Επίσης, αντιπολίτευση και ΜΜΕ δεν θα κάνουν συζητήσεις επί συζητήσεων στα κανάλια, γιατί κάτι τέτοιο θα αφύπνιζε την πλειοψηφία των Ελλήνων για τους Έλληνες Πομάκους!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου