Γκότσε Ντέλτσεφ: Μαλώνουν Σκοπιανοί και Βούλγαροι γι΄ αυτόν, τον τιμά και η εδώ πρόεδρος! Αυτόν, τον σφαγέα των Ελλήνων...

 

4/2/2023

Οι εθνοτικοί δαίμονες των Βαλκανίων, όπως μάς ενημερώνει ο Σταύρος Τζίμας στην Καθημερινή, θα ξεπροβάλλουν σήμερα στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, σε μια μικρή εκκλησία. Και αποκαλεί τον Γκότσε Ντέλτσεφ οπλαρχηγό. Αλήθεια τώρα; 

Οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί αλληλοσφάζονται για την πατρότητα του Γκότσε Ντέλτσεφ, και σήμερα θέλουν να του αποτίσουν φόρο τιμής. Δεδομένης αυτής της αφορμής ο Τζίμας αποκαλεί τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία" και τον Γκότσε Ντέλτσεφ ως οπλαρχηγό του 19ου αιώνα. Το πνεύμα του άρθρου είναι ότι κακώς μάχονται αναμεταξύ τους οι δύο πλευρές, γιατί, κανονικά, θα πρέπει να συμβιβαστούν, ώστε να μην δεινοπαθήσουν ξανά τα Βαλκάνια.  

Στην ουσία, τι μάς λέει; Δεν βλέπετε τους Έλληνες; Συμβιβάστηκαν, σας έκαναν "Μακεδόνες", σας τα δίνουν όλα, κι εσείς τρώγεστε αναμεταξύ σας!

Ωστόσο: Ούτε τα Σκόπια είναι "Βόρεια Μακεδονία" ούτε ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι οπλαρχηγός του 19ου αιώνα. Τα Σκόπια είναι Σκόπια, και η κατάπτυστη συμφωνία του Τσίπρα με τον Ζάεφ δεν είναι έγκυρη. Επίσης, καμία συμφωνία μεταξύ κρατών στην ανθρώπινη ιστορία δεν είναι απόλυτη και οριστική. Όλα ανατρέπονται και όλα ξαναδημιουργούνται, να μην τον ξεχνούμε αυτό. Και ποτέ μα ποτέ ένα κράτος δεν μπόρεσε να αποφύγει τον πόλεμο, κάνοντας ανιστόρητους γι΄ αυτό συμβιβασμούς! Τουναντίον, με τέτοιους συμβιβασμούς, αυτό το κράτος τοποθετεί βόμβες στα θεμέλια του.

Όσο για τον  Γκότσε Ντέλτσεφ: Ήταν ένας από τους ηγέτες της αποκαλούμενης "Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης"που με πρωτοφανή αγριότητα και βαναυσότητα προσπαθούσε να εκβουλγαρίσει τα ελληνικά χωριά της Μακεδονίας μας. Εναντίον αυτού και του συνόλου των Βούλγαρων κομιτατζήδων πολεμούσαν οι Μακεδονομάχοι μας για να απελευθερώσουν την Μακεδονία μας.

Το σύνθημα του Ντέλτσεφ, κοινό με αυτό των Βούλγαρων και των Ρώσων, ήταν "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες". 

Οι κομιτατζήδες έπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μακεδονία μας, με στόχο την δημιουργία "ξεχωριστού μακεδονικού έθνους". Πολλές φορές στον αγώνα τους έβρισκαν βοήθεια και από τους Τούρκους.

Δυστυχώς και τραγικώς, δεν είναι μόνο οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί που έχουν ως ήρωα τον Γκότσε Ντέλτσεφ και μαλώνουν γι΄ αυτόν. Εμείς οι Έλληνες βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Η πρόεδρος Σακελλαροπούλου πριν λίγο καιρό συζητούσε με τον Βούλγαρο ομόλογό της το στήσιμο μνημείου του Γκότσε Ντέλτσεφ μέσα στην Μακεδονία! (Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο  "Ανήκουστο: Θα κάνουμε μνημείο για τον αρχικομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ στην Μακεδονία, στις Καρυές!")

 Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Και ο ιδιοκτήτης αυτού του αχυρώνα είχε αποκοιμηθεί χαμογελώντας, ο ηλίθιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου