Τρανς-τρέλα: Ο κατασκευαστής σερβιετών «Always» λογοκρίνει τη λέξη «γυναίκα» σε άρθρα σχετικά με την έμμηνο ρύση

 

 19/9/2023

Η εταιρεία «Always» προφανώς θέλει να πουλάει τις σερβιέτες της στους άνδρες από τώρα και στο εξής:

Σύμφωνα με μια ανάλυση, η εταιρεία πιστεύει ότι λέξεις όπως «γυναίκες» και «κορίτσια» δεν θα πρέπει πλέον να εμφανίζονται σε διαδικτυακά άρθρα σχετικά με την περίοδο. Γιατί αυτό θα μπορούσε να εξοργίσει τους άνδρες με εμμηνόρροια!

Η συγγραφέας Milli Hill γράφει για έναν ιστότοπο γονέων. Σε ένα άρθρο της είχε ως θέμα την βοήθεια που πρέπει να προσφερθεί σε νεαρές κοπέλες/έφηβες, για να αντιμετωπίσουν αυτές τις πρώτες περιόδους τους.  

Το άρθρο χρηματοδοτήθηκε από την επωνυμία σερβιετών υγείας "Always". Αλλά η εταιρεία προφανώς είχε ένα πρόβλημα με το κείμενο της Hill. Η συγγραφέας έγραφε για γυναίκες και κορίτσια, όμως σύμφωνα με τους υπεύθυνους της "Always", αυτή η γλώσσα προφανώς δεν είναι "περιεκτική",  και αυτές οι λέξεις -γυναίκα / κορίτσια- αντικαταστάθηκαν γρήγορα με λέξεις όπως "σώματα" ή "άνθρωποι".

Η συγγραφέας του άρθρου δεν δέχθηκε αυτές τις αλλαγές και κατηγόρησε την εταιρεία για λογοκρισία:

"Άλλαξαν τα λόγια μου για να ταιριάζουν σε μια ιδεολογική ατζέντα, κάτι που είναι ένα πολύ τρομακτικό πείραμα σκέψης..." 

Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο καθένας που λέει ότι έχει περίοδο, δεν αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα ή κορίτσι.  

 Η Hill είναι εξοργισμένη που αφαίρεσαν τις λέξεις γυναίκα και θηλυκό από το άρθρο της και τονίζει: Δεν μπορούμε να γράφουμε αντί για όλες τις γυναίκες, τη λέξη σώματα (όπως κάνει η εταιρεία), γιατί τότε είναι σαν να δεχόμαστε ότι οι άντρες αιμορραγούν κάθε μήνα από το πέος τους. 

Τελικά από τις μικρές αλλαγές στο άρθρο της Hill, φτάσαμε στην αφαίρεση ολόκληρου του άρθρου. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου