Για αποτελεσματική δίαιτα και καλή υγεία: Τρώτε πρωινό σαν αυτοκράτορας και βραδυνό σαν φτωχός

                                                                                                                                                Πηγή:dpa

12/10/2023

Είστε από τους ανθρώπους που συχνά παραλείπουν το πρωινό;  Διαβάστε εδώ γιατί δεν πρέπει να παραλείψετε το πρωινό σας γεύμα αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Γνωρίζετε το ρητό «Τρώγε σαν αυτοκράτορας το πρωί, σαν βασιλιάς το μεσημέρι και σαν ζητιάνος το βράδυ»; Μια μελέτη επιβεβαίωσε αυτό το ρητό. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα πλούσιο πρωινό μπορεί να έχει θετική επίδραση στο βάρος. Θερμίδες το πρωί ή το βράδυ – ποιο είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους;  

Οι ερευνητές λένε: Η αύξηση της πρόσληψης θερμίδων το πρωί είναι καλό για να χάσετε κιλά. 

Για τη μελέτη, 30 υπέρβαρα άτομα τέθηκαν σε δίαιτα δύο φορές για ένα μήνα το καθένα. Την πρώτη φορά έπρεπε να τρώνε το 45% των ημερήσιων θερμίδων το πρωί. Τη δεύτερη φορά το ίδιο ποσό το βράδυ.  

Ο αριθμός των θερμίδων στο μεσημεριανό γεύμα παρέμεινε σταθερός στο 35% και για τους δύο γύρους. Η συνολική ποσότητα θερμίδων ανά ημέρα ήταν επίσης η ίδια και στις δύο περιπτώσεις.

Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να βρουν διαφορές στη συνολική κατανάλωση θερμίδων. Αλλά είναι ενδιαφέρον ότι μετά τον μήνα που έτρωγαν ένα πλούσιο πρωινό, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι πεινούσαν πολύ λιγότερο.  

Από αυτό, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα πλούσιο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της λαχτάρας και να διευκολύνει την τήρηση των διατροφικών στόχων. Θέλετε να δοκιμάσετε το κόλπο για το πρωινό; Αυτές οι συμβουλές βοηθούν: 

Στόχος να τρώτε το 45% των θερμίδων στο πρωινό. Φροντίστε να είναι ένα υγιεινό πρωινό. Τα γλυκά έχουν πολλές θερμίδες, αλλά και σε κάνουν να πεινάς γρήγορα.  

Βασιστείτε σε υλικά πλήρωσης που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Για παράδειγμα, ετοιμάστε χυλό ή ομελέτα με ψωμί ολικής αλέσεως.  

Το 35% των συνολικών θερμίδων θα πρέπει να καταλήγουν στο πιάτο σας το μεσημέρι και το τελευταίο 20% το βράδυ. Όπως και με το πρωινό, οι θερμίδες σε αυτά τα γεύματα πρέπει να προέρχονται από υγιεινά τρόφιμα.   Πηγή

Wichtig fürs AbnehmenDarum sollten Sie bei einer Diät richtig viel frühstücken
Wichtig fürs AbnehmenDarum sollten Sie bei einer Diät richtig viel frühstücken

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου