Η Ρωσία θα απαγορεύσει την υιοθεσία παιδιών σε χώρες όπου επιτρέπεται η αλλαγή φύλου

Το σχέδιο νόμου της Ρωσίας για την απαγόρευση της υιοθεσίας για πολίτες χωρών που επιτρέπουν την αλλαγή φύλου θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

23/7/2024

 Ποιες είναι οι χώρες που θα απαγορευτούν - μεταξύ αυτών και η Γαλλία

Η Ρωσική Κρατική Δούμα εξετάζει νόμο που θα απαγορεύει την υιοθεσία Ρώσων παιδιών από πολίτες χωρών όπου επιτρέπεται η αλλαγή φύλου. Αυτό το έργο, με επικεφαλής τον Vyacheslav Volodin, θα πρέπει να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Η Ρωσική Κρατική Δούμα ετοιμάζεται να συζητήσει ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία Ρώσων παιδιών από πολίτες χωρών όπου επιτρέπεται η αλλαγή φύλου. Το κείμενο αυτό έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο και έχει ήδη υποβληθεί στις περιφερειακές αρχές για γνωμοδότηση.

Περιεχόμενο του νομοσχεδίου:

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, το νομοσχέδιο, που παρουσιάστηκε στις αρχές Ιουλίου με πρωτοβουλία μιας ομάδας βουλευτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δούμας, Vyacheslav Volodin, αποσκοπεί στην τροποποίηση του Οικογενειακού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του έργου, προτείνει να απαγορεύεται στους πολίτες χωρών όπου η αλλαγή φύλου είναι νόμιμη να γίνουν θετοί γονείς ή κηδεμόνες παιδιών από τη Ρωσία. Αυτή η απαγόρευση επεκτείνεται σε χώρες που επιτρέπουν τη χρήση φαρμάκων αλλαγής φύλου, καθώς και σε εκείνες που επιτρέπουν αλλαγές σε έγγραφα ταυτότητας ώστε να αντικατοπτρίζουν διαφορετικό φύλο.

Οι χώρες που θα απαγορευτούν:

Εάν αυτός ο νόμος ψηφιστεί, θα επηρεάσει πολίτες πολλών χωρών, όπως η Αυστραλία, η Αυστρία, η Αργεντινή, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Δανία, η Ισλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ελβετία και η Εσθονία. Σύμφωνα με τον Volodin, αυτοί οι νέοι κανόνες στοχεύουν στην προστασία των παιδιών της Ρωσίας από επιρροές που θεωρούν αντίθετες με τις ρωσικές αξίες.

Επόμενα βήματα:

Αυτό το νομοσχέδιο προκαλεί ήδη ποικίλες αντιδράσεις, με επικρίσεις από ορισμένες ενδιαφερόμενες χώρες και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Κρατική Δούμα σχεδιάζει να εξετάσει λεπτομερώς αυτό το κείμενο κατά την σύνοδό της τον Σεπτέμβριο και η τελική απόφαση για την έγκρισή του θα ληφθεί αργότερα. Οι περιφερειακές αρχές έχουν προθεσμία έως τις 20 Αυγούστου για να υποβάλουν τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με αυτό το έργο. - Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου