Κούλογλου: Πατριδοκάπηλος ο Σαμαράς! Γκιουλέκας: Μασημένα λόγια, απέφυγε να ξεκαθαρίσει την θέση του!


25/1/2021

Ο Κούλογλου του ΣΥΡΙΖΑ βρίζει ανοιχτά τον Αντ. Σαμαρά. Ο Γκουλέκας της ΝΔ δίνει μουδιασμένες απαντήσεις ή καθόλου απαντήσεις - Πρωινή συνέντευξη στην τηλεόραση open, με αφορμή την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην εφημερίδα Καθημερινή, η οποία πυροδότησε εκρηκτική κατάσταση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Εν ολίγοις, ο κ. Σαμαράς τόνισε δύο πράγματα: Με την "συμφωνία των Πρεσπών" δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά, δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα! Έτσι, σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης φέρει προς ψήφιση στην Βουλή τα αποκαλούμενα τρία μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια (για την Καθημερινή Βόρεια Μακεδονία) ο κ. Σαμαράς δεν θα τα ψηφίσει. Ούτε οι βουλευτές που άμεσα συνεργάζονται μαζί του.

Για το ζήτημα των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία δήλωσε: Με "πειρατές" δεν κάνεις διάλογο! Να σας το πω αλλιώς: Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις. Γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος. 

Ο Κούλογλου χαρακτήρισε ανοιχτά τον πρώην πρωθυπουργό ως πατριδοκάπηλο, που απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση, ώστε στις εκλογές να μπει ο ίδιος ως επικεφαλής της εθνικιστικής δεξιάς. Ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε ομηρία του Σαμαρά. Περιληπτικά, αυτά δήλωσε ο Κούλογλου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της προδοσίας της Μακεδονίας μας. Θέλει ο άνθρωπος τους Σκοπιανούς "Μακεδόνες", τι να κάνουμε, δεν αλλάζει η αντεθνική συμπεριφορά και πράξη αυτού και των λοιπών συριζαίων. 

Ο Γκιουλέκας κατά την διάρκεια της συνέντευξης προσπαθούσε με μουδιασμένο ύφος να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ούτε καν στην ερώτηση αν θα ψηφίσει τα περίφημα "μνημόνια συνεργασίας" με τα Σκόπια, δεν απάντησε, δεν ξεκαθάρισε την θέση του. Επίσης, αναφορικά με την δήλωση του Σαμαρά για την Τουρκία, έκανε γύρους περί της δημοσιογραφικής ερώτησης, του τύπου ότι το κόμμα του δεν χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για πολιτικές σκοπιμότητες. Δηλαδή, έδωσε κενές περιεχομένου απαντήσεις, μασώντας όσο μπορούσε τις λέξεις του!

Εξάλλου, ο Γκιουλέκας που πάντα υποστήριζε ότι δεν δίνουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, μετά την νίκη της ΝΔ  στις εκλογές αποδέχεται το όνομα "Βόρεια Μακεδονία". 

Το πρόβλημα είναι ένα στην πατρίδα μας: Ο λαός βρίσκεται υπό την ομηρία των πολιτικών μέσα σε ένα σύστημα που συστηματικά καταπατεί την βασική έννοια της δημοκρατίας: την λαϊκή κυριαρχία υπέρ του έθνους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου