11/5/2022
Ποιος είναι ο Έλληνας που δεν θα δεχθεί την προδοσία της Ελληνικής Ιστορίας αλλά και της ίδιας του της ύπαρξης;
Ο Μέγας Αλέξανδρος ήξερε ότι αν κατακτήσει τις Ινδίες, τότε θα έχει καταλάβει πραγματικά όλη την Ασία. Και αυτό σήμαινε ότι πια δεν θα κινδύνευε η Ελλάδα από τις βάρβαρες επιθέσεις των εχθρών. Έτσι λοιπόν δεν δίστασε να προχωρήσει προς τα εκεί, όπου κανείς άλλος δεν θα τολμούσε ακόμα και να ονειρευτεί!
Εξάλλου, ποιος άλλος θνητός, εκτός του Αλεξάνδρου, θα μπορούσε να πετύχει τέτοιες νίκες;
Ο Αλέξανδρος πέτυχε, γιατί το βασιλικό άστρο "ζούσε" μέσα του, και "μάγευε" τους γύρω του. Αλλά, πέτυχε και για λόγους πιο "λογικούς". Κινούνταν πάρα πολύ γρήγορα με το ιππικό του. Μαζί του ήταν έφιπποι τοξότες, ακοντιστές και πεζικό. Πολλές νίκες του ήταν προϊόν της χρήσης των καταπελτών. Οι αξιωματικοί δίπλα του, όπως ο Κρατερός και ο Πτολεμαίος, ήταν ακούραστοι, ικανότατοι και άφοβοι. Η φάλαγγα του Αλεξάνδρου ήταν ακατανίκητη.
Ο αριθμός των Μακεδόνων που σκοτώνονταν στις μάχες ήταν μικρός, αλλά υπήρχαν πολλοί τραυματίες. Και ο ίδιος ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε από βέλη πολλές φορές, γιατί αυτός ο Έλλην ορμούσε μπροστά στις μάχες, δεν έδινε απλά εντολές κρυμμένος μέσα σε χρυσοποίκιλτη σκηνή.
Αυτός ο Αλέξανδρος λοιπόν, ο δικός μας, σε αντίθεση με εμάς, πίστευε ότι ο Ηρακλής ήταν υπαρκτός Έλληνας, και όχι μυθικό πρόσωπο. Την απόφαση να επιτεθεί εναντίον της Αόρνου Πέτρας την έλαβε, έχοντας κατά νου να ξεπεράσει τον Ηρακλή που δύο φορές, παρά την αντρειοσύνη του, δεν είχε καταφέρει να περάσει από εκεί.
Ο Αλέξανδρος μαζί με τον Πτολεμαίο δημιούργησαν με τις διαφορετικές δυνάμεις τους ένα προγεφύρωμα σε εκείνη την περιοχή, ενεργώντας σαν λαβίδα. Γεφύρωσαν μία χαράδρα, στο Βράχο της Χωριηνής, και κατόπιν κατέλαβαν μία κορυφή. Επτακόσιοι καταδρομείς ανέβηκαν στην κορυφή, με επί κεφαλής τον Αλέξανδρο, και τελικά κατάφεραν να νικήσουν τους αντιπάλους τους.
Σύμφωνα με τον Βρετανό εξερευνητή Όρελ Στέιν, αυτή η μεγάλη νίκη οφειλόταν στην ιδιοφυΐα του Αλεξάνδρου και στις δυνάμεις και αντοχές των Μακεδόνων του.
![]() |
Ινδίες: Νόμισμα με την μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου |
Όταν οι Μακεδόνες έφτασαν εκεί, είδαν τον κισσό που λέγεται ότι τον είχε φυτέψει στην περιοχή ο Διόνυσος, καθώς και άλλα σημάδια της παρουσίας του Διονύσου.
Ο Αλέξανδρος ανακήρυξε την Νύσα ελεύθερη πόλη. 300 ιππείς υπηρέτησαν μαζί με τους Μακεδόνες έως το έτος 326. Ο γιος του Φιλίππου ήξερε ότι ο Ηρακλής και ο Διόνυσος είχαν πολεμήσει στις περιοχές δυτικά του Ινδού, αλλά δεν είχαν καταφέρει ποτέ να περάσουν τον μεγάλο ποταμό. Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος, μαζί με τους Μακεδόνες του, να ξεπεράσει τους άθλους του Ηρακλή και του Διονύσου.
Και, τα κατάφερε! Μετά την νίκη του, τους επιζήσαντες της Αόρνου δεν τους καταδίωξε. Στράφηκε νότια, κατάφερε να πιάσει πολλούς πολεμικούς ελέφαντες, και με την ξυλεία που βρήκε, κατασκεύασε πλοία που ήταν κατάλληλα να πλέουν στον Ινδό.
Σατράπη της περιοχής όρισε τον Φίλιππο, έναν Μακεδόνα, ενώ ως επικεφαλής της Αόρνου Πέτρας, διόρισε τον Σισικόττο, έναν νομιμόφρονα Ινδό.
Οι μέρες κυλούσαν και ο Αλέξανδρος πετύχαινε την μία νίκη μετά την άλλη, ενώ ταυτόχρονα πολλοί Ινδοί τάσσονταν με το μέρος του. Όταν την άνοιξη του 326 θυσίασε στους θεούς και διοργάνωσε αθλητικούς αγώνες, ο Ινδός κυβερνήτης Ταξίλης παρείχε σφάγια για θυσίες στον στρατό: 3.000 μεγάλα ζώα, 10.000 πρόβατα.
Ο Μέγας Αλέξανδρος βρισκόταν νικηφόρα στις Ινδίες, μία χώρα άγνωστη ως τότε στον ελληνικό κόσμο. Μαζί του ήταν 75.000 στρατιώτες, κυρίως από την Μακεδονία.
Πληροφορίες για την ζωή και το έργο του Μεγίστου των Ελλήνων βρίσκει, όποιος ακόμα νοιάζεται για την ελληνική ιστορία, στον "Αλέξανδρο" του Πλουτάρχου, στο βιβλίο του Hammond "Μέγας Αλέξανδρος - Ένας ιδιοφυής" κ.α..
Ωστόσο, οι πληροφορίες που μπορεί κάποιος να συλλέξει διαβάζοντας τις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας, αποκτούν νόημα και σημασία για το μέλλον του έθνους μας, μόνο όταν αφήσει τις πληροφορίες να γίνουν συνείδηση μέσα στο μυαλό και στην καρδιά του. Γιατί μόνο ένας ενσυνείδητος Έλληνας δεν θα δεχθεί την προδοσία της Ιστορίας, αλλά και της ίδιας της ύπαρξής του, όσα αργύρια κι αν του προσφερθούν...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου